Consellera del Consell de l'Àudiovisual de Catalunya

Estudis en ciències físiques equivalents a una diplomatura. Regidora de l’Ajuntament de Molins de Rei (1983-2006) i diputada del Congrés (1993-1995). Diputada del Parlament (1995-2010). En aquest període, va ser portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi, presidenta de la Comissió de Salut, vicepresidenta de la Comissió de Política Social i membre de la Comissió de Control de la CCMA, la d’Afers Institucionals i la d’Estudi de la Situació de Persones amb Discapacitat, entre d’altres. Va ser consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya (maig-novembre del 2006).

Àmbit de responsabilitat: Coordinadora de la Comissió de Relacions amb la Societat i Educació en Comunicació Audiovisual, i dels àmbits d’infància i gènere, coordinadora adjunta de la Comissió de Continguts i coordinadora adjunta de la Comissió de Prestadors. Presidenta del Fòrum d’entitats de persones usuàries de l’audiovisual. Presidenta de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual

Responsable de Programas en la Plataforma de Infancia.

Licenciada en Derecho y Experta en Promoción y Gestión de ONG por la Universidad Complutense de Madrid (UCM). Máster en Necesidades y Derechos de la Infancia y la Adolescencia por la Universidad Autónoma de Madrid (UAM).

Entre sus responsabilidades se incluye el seguimiento de la aplicación de la Convención sobre los Derechos del Niño (CDN), habiendo coordinado el Informe Complementario al III y IV Informe de Aplicación de la CDN en España.

Igualmente ha desempeñado diversas funciones en el ámbito internacional, incluidos el espacio europeo e iberoamericano, siendo miembro  actualmente del Comité Ejecutivo de Child Rights Connect.

Catedràtic de psicologia social i professor emèrit per la Universitat de Girona. Coordinador del grup de recerca ERIDIQV (http://www.udg.edu/eridiqv), adscrit a l’Institut de Recerca sobre Calidad de Vida (http://www.udg.edu/irqv). Membre del Comitè Directiu de la ISQOLS (International Society for Quality of Life Studies) i de la ISCI (International Society for Child Indicators).

Les seves principals línies de recerca són el benestar i la qualitat de vida de la infància; drets dels infants i sistemes de protecció social; i el adolescents i els mitjans audiovisuals. Ha participat en 10 projectes internacionals de recerca, entre els que destaquen dos de recents: el YIPPEE (Young People from a Public care background. Pathways to Education in Europe: http://tcru.ioe.ac.uk/yippee), finançat per la Comissió Europea, i el Children’s Worlds (“els mons de la infància”)(http://www.isciweb.org/), finançat per la Jacobs Foundation i que ha recollit dades d’infants d’entre 8 i 12 anys de moment a 15 països, per crear una nova base de dades internacional de lliure disposició que faciliti l’ús d’indicadors subjectius dels infants.

Ha estat professor convidat a 11 universitats estrangeres i ha impartit docència en programes de màster i de doctorat a d’altres 16, entre espanyoles i estrangeres, així com al Colegio Oficial de Psicólogos de Madrid. Membre del Consell editorial de les revistes Social Indicators Research, International Journal on Children’s Rights, Journal of Happiness Studies, Applied Quality of Life Studies, International Journal of Child and Family Welfare, Journal of Social Sciences, Child Indicators Research, Child Abuse & Neglect i Journal on Social Research and Policy. Premiat el 2014 amb el Distinguished Fellow Award de la ISQOLS, per la “evidència d’una vida dedicada a la recerca, desenvolupant contribucions substancials per a la qualitat de la vida”.

Autor de 18 llibres, més de 50 capítols de llibres, i més 100 articles en revistes científiques internacionals d’impacte. Un dels seus darrers treballs destacables és la coedició amb d’altres 3 autors del Handbook of Child Well-Being (5 volums, 114 capítols, més de 200 autors de 38 països) publicat per Springer el 2013:
(http://www.springer.com/social+sciences/wellbeing+%26+quality-of-life/book/978-90-481-9062-1).

De 1990 a 1993, va ser el director del Centro de Estudios del Menor, del Ministerio de Asuntos Sociales, a Madrid. De 1992 a 1996, va presidir l’Experts Committee on Childhood Policies del Consell d’Europa (Strasbourg, France). Va ser el primer president de l’Advisory Board de Childwatch International (Oslo, Noruega), fins a 1996, continuant-hi com a membre fins el 2005. I va ser el primer director de l’Instititu de Recerca sobre Qualitat de Vida de la Universitat de Girona, des de la seva creació el 1997 fins el 2008. Al llarg de 18 anys ha estat el  director de la revista Intervención Psicosocial.

Gonzalo de Castro Lamela, Doctor en Derecho y Ciencias Sociales (Udelar: 1997), Master en Investigación en Ciencia Política (UAB: 2008) y en Gobierno y Políticas Públicas (Udelar: 2002). Ha ejercido el periodismo, la abogacía, investigación y la docencia en diversos ámbitos sociales y académicos, así como 

Actualmente se desempeña como coordinador de estudios de la Fundación EDUCO, teniendo a cargo desde 2013 las investigaciones sobre “Bienestar de la Infancia en España”, siendo la más reciente “Los datos no mienten, las niñas y niños tampoco. El poder transformador de las relaciones humanas en la infancia y la adolescencia: la dimensión relacional del bienestar infantil”(Mayo: 2015).

Ha sido coordinador del Curso “Cambio Social y Cooperación en el siglo XXI” (Univ. de Barcelona UB: 2011- 2014) junto a la Dra. Begoña Román (Facultat de Filosofía UB). Conjuntamente han publicado la colección on-line Cambio social y Cooperación (UB- EDUCO- Icária Editorial): Los retos del cambio social (2012: vol.1); El reto de la equidad dentro de los límites ecológicos (2013: vol. 2) ; La era de la política más allá de los límites nacionales (2014: vol. 3); El bienestar humano: una conversación actual de la humanidad (2015: vol.4).

Es socio fundador de la Cooperativa de consum ecològic i de proximitat L’Esplet (Sant Joan Despí), y de la red internacional Smart CSOs Lab de activistas y agentes de cambio social de la sociedad civil para impulsar cambios sistémicos.

Nacido en Valencia el 30 de abril de 1957.

Catedrático de Derecho Internacional Público en la Universidades de Valencia. Titular de la Cátedra Jean Monnet de Derecho Europeo (desde 1997). Titular de la Cátedra Henri Rolin de las Universidades del Reino de Bélgica (2010).

Miembro del Comité de Derechos del Niño de las Naciones Unidas (desde 2011). Experto jurídico de la Conferencia de Ministros de Justicia Iberoamericanos (COMJIB) en materia de derechos humanos. Miembro del Comité nombrado por la Organización Iberoamericana de la Juventud para el control del cumplimiento por los Estados de la Convención Iberoamericana de Derechos de los Jóvenes. Antiguo miembro del Comité de notables nombrado por la Corte Interamericana de Derechos Humanos para el estudio de la reforma del Sistema interamericano de derechos humanos. Miembro del Grupo de Expertos del Comité de Comercio y Desarrollo Sostenible creado en virtud del Acuerdo de Libre Comercio entre la Unión Europea y sus Estados miembros, por una parte, y la República de Corea (desde 2012). Miembro de la Delegación del Reino de España ante la Corte Internacional de Justicia en el asunto sobre la declaración de independencia de Kósovo.

Patrono de la Fundación por la Justicia (desde 2009). Patrono de la Fundación Sud-Nord de la Universidad de Valencia (desde 2011). Director del Fondo Depositario de las Naciones Unidas de Valencia (desde 2009). Director del Observatorio del Refugio del ACNUR en Valencia (desde 2010). Miembro del Consejo Valenciano de Cooperación al Desarrollo (desde 2008). Vicepresidente del Comité autonómico de UNICEF Comunitat Valenciana.

Autor de casi doscientas publicaciones de derecho internacional.

President de la Taula per la infància i l’adolescència de Catalunya (TIAC)

"El meu curt recorregut professional ha estat quasi sempre centrat en l'atenció a la infància i l'adolescència, d'una manera directa o bé a través de les famílies, aquest fet em va conduir a reflexionar i vetllar per el compliment i millora en els drets dels infants. He treballat amb infants i joves amb discapacitat intel·lectual des de l'Associació i la Fundació SXF, i he estat vinculada a l'àmbit de l'adopció des d'entitats que intervenen en el circuit d'adopció internacional (treballadora social de la Fundació Blanquerna Assistencial i de Serveis i coordinadora de l'ECAI ASEFA). He treballat també amb famílies en conflicte amb règims de visita judicialitzats (Creu Roja), he format a futurs professionals en aquest àmbit com a professora associada a la UB, i actualment treballo per l'acolliment d'infants en situació de desemparament (Fundació IReS). La meva experiència i implicació em va conduir a participar en la Comissió de Infància del Col·legi de TS i d'aquí a participar en la TIAC."

(Mataró, 1946) és Catedràtic de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l’Àrea de Polítiques Familiars de l’Institut d’Infància i Món Urbà de Barcelona (CIIMU). Llicenciat i Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona i Autònoma de Barcelona respectivament, està llicenciat en ciències polítiques per l’Institut d'Études Politiques de París (1969) i ha cursat estudis de postgrau  en sociologia a les universitats de Lancaster i East Anglia (Anglaterra) (1974 78). És autor de De la vida privada (1982), El català, ¿llengua pública o privada? (1996), El destino de la familia (1998), La estrella menguante del padre (1999), Les polítiques familiars en una perspectiva comparada (2000), coautor de Permanencia y cambio en la familia española (1990), Parejas y matrimonios: Actitudes, comportamientos y experiencias (1994), La cultura catalana: El sagrat i el profà (1996) i “Política familiar a Catalunya: Una primera aproximació” (1999) i compilador de l’Informe sobre la situació de la família a Catalunya: Un intent de diagnòstic  i  Políticas familiares en la Unión Europea (2002). Ha portat a terme diverses recerques sociològiques, publicat nombrosos articles i assaigs sobre llengua, cultura, identitat, comunitat, família i polítiques familiars i, dins el camp de la seva especialitat, assesora diversos departaments del govern de la Generalitat de Catalunya: ha format part del “Consell  d’Experts”, per a la implementació de l’“Acord estratègic per a internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana”; fou membre de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya, dependent de la Conselleria de Justícia i membre de l’Observatori de la Família, dependent de la Conselleria de Benestar i Família. Actualment està fent recerca sobre els canvis en les estructures familiars i els seus efectes sobre la infància, així com sobre les pautes de treball informal en una perspectiva comparada europea. És promotor i coordinador d'una xarxa europea sobre “El benestar de la infància: L'impacte del canvi en les formes familiars, les condicions de treball dels pares, la política social i les mesures legislatives”, finançada pel VI Programa Marc de la Unió Europea (2004-2007) i  responsable del grup de recerca “Infància, famílies i polítiques socials comparades”

(Barcelona, 1970) és doctora en Dret per la Universitat de Barcelona i professora titular de Dret Constitucional per la mateixa universitat.

Exerceix les competències delegades en la protecció dels infants i els adolescents en el context de la Convenció internacional dels drets dels infants. Amb anterioritat a aquest càrrec va ocupar el càrrec de directora d'Afers Socials i de Relacions amb el Parlament del Síndic de Greuges (2004-2010).

En el camp de la investigació universitària, la seva activitat s'ha centrat en l'estudi de les institucions, especialment el Parlament, i en els drets fonamentals. Estades d'investigació a Alemanya, a la Universitat de Heidelberg (Alemanya) i al Max Plank Institute de la mateixa ciutat. Altres àmbits treballats, el dret a l'educació i la immigració.

Ha impartit docència en diverses universitats.

L'octubre del 2014 va ser designada per ocupar la Secretaria de la Junta de l'ENOC (Xarxa europea de defensors dels drets de la infància).

(Barcelona, 1977). Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i Màster oficial europeu en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb postgraus en resolució de conflictes i en atenció psicosocial i acció comunitària. Experiència professional de més de quinze anys en el camp de la investigació social, la cooperació internacional i la incidència política des de diversos centres de recerca com la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans o la Fundació Jaume Bofill, entitats socials com Intermon Oxfam o Metges sense Fronteres, i a Amèrica Llatina a organitzacions locals de drets humans i organismes com el PNUD. Els darrers cinc anys ha treballat com a responsable de polítiques d’infància i gestió del coneixement a UNICEF Comitè Catalunya. I, recentment, ha assumit la direcció del consorci públic Institut d’infància i món urbà (CIIMU), integrat per l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la UB, la UAB i la UOC.

(Cerdanyola, 1949)

Doctora en Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l’Educació; Llicenciada en Psicopedagogia; Màster en Psicologia de l’Aprenentatge Humà i Psicologia de la Comunicació; Mestra especialista en Llengua Castellana i Educació Infantil.

Ha exercit a l’Ensenyament Públic des de 1971 fins 2012. Ha fet classe a tots els nivells de l’ensenyament: com a mestra d’educació infantil i educació primària; a Secundària: ESO i Batxillerat, en l’especialitat de Psicologia i Pedagogia; com professora d’Intervenció Sociocomunitària a CFGS i CFGM. Ha estat professora associada a la UAB en la matèria de Prosocialitat Aplicada. Ha exercit com a directora escolar i ha desenvolupat tasques de coordinació pedagògica i d’orientació escolar amb metodologia sistèmica, breu estratègica.

Ha participat en programes europeus per l’elaboració de televisió per a infants “Cúl an TI” Cork (Eire, 1990); Seminari de TVE per l’adaptació de Barri Sèsam V (Barcelona, 1995); també en programes Leonardo Da Vinci, sobre “orientació personal, professional i acadèmica” TISOP (Milà-Itàlia, 1998); i en la “formació que cal al professional que treballa amb infants i adolescents de carrer o en el carrer”, Paris, Barcelona, Roma, Satú Maré- Romania (2010-2011).

Com a membre d’OMEP (Organización Mundial para la Educación Preescolar) Catalunya-España ha participat en el congrés espanyol de València (1973), i Torremolinos (1989), i en el XVIII congrés Mundial a Jerusalem (1986) i el XIX a London (1989); membre del Comité organitzador del “Seminario Europeo de Intercambio de Experiencias Educativas, “Los aprendizajes percoces en la Europa Intercultural”, Barcelona (1986.

Col·labora des de fa anys amb la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i amb el Ministerio de Asuntos Sociales de l’Estat en temes de família, MCM i en la prevenció del maltractament a infants i adolescents.

Pertany a ACIM (Associació Catalana per la Infància Maltractada), des de 1994, ONG de la que actualment és presidenta. Ha presidit la FAPMI (Federación de Asociaciones de Prevención del Maltrato Infantil) a nivell Estat espanyol entre 2012 i 2013.

Es membre de la Societat Catalana de Pedagogia , SCP, societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Ha cooperat diverses vegades amb Propaz, Venezuela, per la implementació de la LSCEES i el treball en les comunitats. També ha cooperat amb el MINED de Nicaragua en la formació de mestres i professors en actiu.

advocat de professió i jurista de vocació, la seva carrera s'ha desenvolupat vinculada a l'àmbit social, especialment dedicat a la defensa dels drets de les persones davant els tribunals, el assessorament jurídic, la docència, la investigació, la participació activa en entitats socials i educatives i la política.

En l'àmbit social, ha participat de forma molt activa en diverses entitats, quina finalitat era l'atenció a les persones en situació de risc social. Ha estat president del Servei de Colònies de Vacances de Càritas de Barcelona, Administrador de la Coordinadora Catalana de Colònies, Casals i Clubs d'Esplai, Vicepresident de la Fundació Pere Tarrés, President de la Fundació Tutelar de disminuïts psíquics i gent gran de Catalunya, Vicepresident de la Coordinadora tutelar de Catalunya, Secretari de la Fundació Mare de Déu de Fàtima, membre del patronat de la Fundació Joan Salvador Gavina, del Patronat de la Fundació Paula Montal entre d'altres. Director del Centre per a la pau de Creu Roja i secretari del Gabinet de Drets Humans i del Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja. Secretari del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, membre del Secretariat de la Taula de Joves de Catalunya. És president de la Associació d'Amics i Devots de Sant Raimon de Penyafort, secretari de la Comissió de la Infància de Justícia i Pau, entre d'altres.

En l'àmbit docent, és professor de Dret Civil i de Dret Eclesiàstic de l'Estat a la Universitat Abat Oliba. Col·labora també amb la Càtedra d'Economia Solidària d'aquesta Universitat. Va donar classes de legislació en diverses escoles de formació del temps lliure i a l'Escola de pràctica Jurídica Roda Ventura del Col·legi d'Advocats de Barcelona.

En l'àmbit professional, va ingressar al Col·legi d'Advocats de Barcelona el 1975. S'ha dedicat principalment a qüestions de responsabilitat civil, dret del menor, dret de la persona i família, assessorament escolar i d'entitats socials i culturals sense ànim de lucre. Ha estat secretari del Col·legi d'Advocats de Barcelona i membre de l'Assemblea del Consell General de l'Advocacia Espanyola. Actualment és President de la Secció de Dret de la infància i l'adolescència del Col·legi d'advocats de Barcelona.

En l'àmbit de l'Administració, la seva implicació social l'ha portat a participar en la gestió pública de les polítiques socials i no ha evadit la seva participació quan han estat sol·licitats els seus serveis, acceptant els càrrecs que li han ofert. Així en el sector públic ha estat: director general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya; director general d'Afers Religiosos; membre de la comissió de tuteles entre d'altres. Tot això li ha permès tenir una visió de la problemàtica social i humana des de diverses vessants i l'actuació de l'administració.

En l'àmbit de la investigació, la seva tesi doctoral tracta sobre la protecció de la població civil en els conflictes armats i d'una manera especial la de la infància i les famílies. Ha publicat diversos llibres i articles referents als drets de la persona, especialment les persones vulnerables.

Està en possessió de la Creu de Sant Raimon de Penyafort i de la medalla de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, en reconeixement a la seva tasca com a jurista i la seva contribució en el desenvolupament del dret de la infància i l'adolescència.